Hallo, ik ben Margot Schreurs en de trotse bezitter van Studio Fico. Studio Fico is mijn keramiek werkplaats en winkel.  Mijn winkel heb ik in Venlo aan huis op de Luitenant Klopweg 6 en mijn werkplaats is in Velden aan de Rijksweg 45.  In mijn werkplaats werk ik niet alleen zelf, maar geef ik ook cursussen en workshops en de meer ervaren keramist kan hier aansluiten in mijn open werkplaats.

In mijn winkel vind je bijzondere en unieke werken van keramiek in een hedendaags design met oppervlakte structuren die hun vorm krijgen door eigen ontworpen gekleurde engobes en glazuren. Soms combineer ik mijn werken  met andere materialen.

In 2013 ben ik in aanraking gekomen met klei en ging ik me er meer en meer in verdiepen. Gestart met een cursus maar al snel naar de beroepsopleidingen. Zowel de kunstacademie als ook de ambacht opleiding voor pottenbakker heb ik met veel plezier en succes afgerond. Ervaren docenten en beroepskeramisten leerden mij de kneepjes van het vak en gaandeweg de jaren heb ik verschillende aspecten van de klei leren kennen. Elke kleisoort, bewerking, krimp. glazuurrecept en oventemperatuur geven steeds een ander maar vooral verrassend resultaat. Er bestaat in de keramiek geen fout eindresultaat. Elke creatie is een uniek en kostbaar object op zich. Voor mij als keramist geeft het eindresultaat wel informatie over hoe de klei, opbouw, afwerking en stook zich tot elkaar verhouden. 

Vanuit een passie voor klei en natuurlijke materialen ontwerp ik unieke objecten. Mijn ideeën geef ik vorm via vrij werk. Mijn voorwerpen zijn soms functioneel, zoals kopjes, schalen en kommen en soms vrij vormgegeven kunstobject. Stuk voor stuk zijn het unieke items. Authentiek en natuurlijk. Je haalt altijd iets bijzonders in huis dat met liefde is gemaakt. 

Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving en de natuur. Kleine dingen die mij raken hebben mijn aandacht en zet ik om in een verrassend object van aardewerk of porselein. Kleuren zijn voor mij belangrijk in de afwerking. Ik besteed veel tijd aan de ontwikkeling van mijn eigen kleurenpallet en pas deze zowel toe in engobes en veelal matte galzuren. Keramiek leent zich voor nuttige en mooie dingen om te koesteren. Een blijvend cadeau voor jezelf of voor wie je lief is.

Veel van mijn creaties kun je bewonderen en kopen in mijn winkel. Heb je een specifiek verzoek? Laat het mij weten. Ik maak het graag voor je.