Studio FICO - de kunst van het ambacht

 

Ik ben Margot Schreurs en de trotse bezitter van Studio Fico. Studio Fico is mijn keramiek werkplaats en winkel aan huis.  Je vindt hier bijzondere en unieke werken van keramiek in een hedendaags design met oppervlakte structuren die hun vorm krijgen door eigen ontworpen gekleurde engobes en glazuren. Soms combineer ik mijn werken  met andere materialen.

Je bent van  harte welkom om mijn creaties te komen bekijken. 

de imperfecte perfectie

 

In 2013 ben ik in aanraking gekomen met klei en ging ik me er meer en meer in verdiepen. Gestart met een cursus maar al snel naar de beroepsopleidingen. Zowel de kunstacademie als ook de ambacht opleiding voor pottenbakker heb ik met veel plezier en succes afgerond. Ervaren docenten en beroepskeramisten leerden mij de kneepjes van het vak en gaandeweg de jaren heb ik verschillende aspecten van de klei leren kennen. Elke kleisoort, bewerking, krimp. glazuurrecept en oventemperatuur geven steeds een ander maar vooral verrassend resultaat. Er bestaat in de keramiek geen fout eindresultaat. Elke creatie is een uniek en kostbaar object op zich. Voor mij als keramist geeft het eindresultaat wel informatie over hoe de klei, opbouw, afwerking en stook zich tot elkaar verhouden. 

Unieke keramieken creaties

 

Vanuit een passie voor klei en natuurlijke materialen ontwerp ik unieke objecten. Mijn ideeën geef ik vorm via vrij werk. Mijn voorwerpen zijn soms functioneel, zoals kopjes, schalen en kommen en soms vrij vormgegeven kunstobject. Stuk voor stuk zijn het unieke items. Authentiek en natuurlijk. In een kleur naar keuze en met een naturelle afwerking. Je haalt altijd iets bijzonders in huis dat met liefde is gemaakt. 

Welkom

 

Benieuwd naar mijn creaties? Kijk eens rond op mijn instagram pagina studioficovenlo of breng een bezoek aan mijn winkel. Hier vind je een greep uit mijn collectie. Mocht je willen rondneuzen in mijn winkel dan graag op afspraak. De koffie staat  klaar.

Heb je iets specifieks in gedachten? Studio FICO werkt op maat.

Cursus, workshop of masterclass 

 

Of je nu beginner bent of gevorderd, iedereen is welkom in mijn werkplaats. Mijn lessen zijn zeer persoonlijk en afgestemd op de cursist.

Wil je een gezellige ochtend of middag met vrienden of familie. Het deelnemen aan een workshop is dan een mogelijkheid. Nadien heb je  ook nog je eigen gemaakte werk. 

Mocht je een voorkeur hebben voor een specifiek dagdeel laat het mij dan weten. Ik kijk graag wat mogelijk is.

Keramiek op maat

 

Als keramiste heb ik mijn hart verloren aan klei. Ik werk met veel plezier aan mijn eigen creaties en in mijn dagelijks leven ben ik een groot gedeelte van de dag te vinden in mijn werkruimte.

Zet mij ook gerust aan het werk om voor jou iets unieks te creëren. Keramiek leent zich voor nuttige of gewoon mooie hebbedingen. Een cadeau om te koesteren. Voor jezelf of voor wie je lief is. Je kunt ook kiezen voor een cadeaubon. De ontvanger kan dan zelf zijn keuze maken.