try out workshops

Een gezellig samenzijn en kennis maken met klei. Een moment om lekker te ontspannen, je hoofd leeg te maken en iets moois en unieks te creëren. Iedereen is welkom. Tussen het werken door zorg ik voor een hapje en een drankje.

1. "Pinch the Clay":  Het pinchen van de klei is een eenvoudige techniek waarmee je allerlei leuke items kunt maken, zoals: een kopje, schaaltje of een kommetje. Maar als je dat  meer aanspreekt ook een klein vormgegeven eigen kunstwerkje.  Ik leg je de techniek uit en ik zorg voor een tafel vol met klei en gereedschap. Per persoon kun je 2 items maken. Ik zal deze na het drogen 2 x voor je stoken en glazuren met 1 wit glans glazuur. Na enkele weken zijn de items klaar en kun je deze komen ophalen.

datum in overleg. 1 dagdeel van 2 uur. € 75,= p.p.

2. Maak zelf je ontbijtservies en geef het je eigen persoonlijke keramische decoratie: We gaan een stapje verder dan enkel het pinchen van de klei. Met 2 technieken (pinchen en plaattechniek) maak je 2 mokken en 2 ontbijtbordjes. Deze blijven na de eerste bijeenkomst in de werkplaats om te drogen en 1 x te stoken.  Na 2 tot 4 weken zien we elkaar weer en  ga je de eigen gemaakte kopjes en bordjes beschilderen met keramische onderglazuur. Je hebt hierbij legio mogelijkheden om je objecten een persoonlijke decoratie te geven, zowel in kleur als in ontwerp. Na deze  2de bijeenkomst blijven de gemaakte items in de werkplaats. Ik voorzie ze dan nog van een transparant glazuur en ze worden nogmaals  gestookt.  Daarna kun je de items komen ophalen.

datum in overleg  2 dagdelen totaal 5 uur. € 145.=p.p.

3. Pottenbakkers try-out: Leer de basis van keramiek maken op de draaischijf. Ik geef je een korte inleiding en uitleg over de materialen en het draaien op de pottenbakkers draaischijf. Vanwege het gering aantal deelnemers krijg je optimale aandacht en begeleiding. Je gaat ook vooral aan de slag. Je wordt vaardiger door het gewoon te gaan doen. 2 items per persoon die je draait zijn inclusief 2 x stoken en glazuren. Bij meer items die je wilt stoken en glazuren € 5,= per stuk. Ik plan deze kennismaking  vanaf 2 personen op een samen overeengekomen dagdeel. Een sessie duurt 2 1/2 uur .

datum in overleg. 1 dagdeel van 2 1/2 uur.  € 125,= p.p.  

 

Prijzen zijn inclusief klei, gebruik materialen, stookkosten, glazuur, koffie of thee en wat lekkers. Inloop is vanaf 5 minuten voor aanvang van de workshop.  Betaling bij aanmelding. Workshop 1 of 2 gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Workshop 3 is minimaal 2 deelnemers.

De gebruikte galzuren zijn food-safe en de zelf gemaakte items kunnen in de vaatwasser.