Workshop: GEDECOREERDE KOMMETJES (2) EN SCHAALTJE (1).

In deze workshop streven we ernaar dat iedereen aan het einde 2 kommetjes en een schaaltje heeft gemaakt en gedecoreerd met gekleurde klei (engobe).

We maken gebruik van verschillende technieken. 1 kommetje gaan we vormen met de duimtechniek. Voor de 2de kom gebruik je een gipsen mal. Deze mal geeft je ondersteuning bij het vormen van de kom. Het schaaltje maken we vanuit een zelf gerolde plaatvorm. 

Tijdens het drogen van de verschillende kommetjes en schaaltjes is er tijd voor koffie/thee met wat lekkers.

Na de pauze gaan we de 3 objecten decoreren met gekleurde klei (engobe). 

De kommen en schalen blijven in het atelier om te drogen en na ongeveer een week volgt de eerste stook. Daarna krijgen ze een transparant glazuur en volgt de 2de stook.

Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Tijdsduur: ongeveer 3 uur. Prijs € 85,- inclusief alle materialen, 2 x stoken en glazuren. Koffie/thee met wat lekkers.


Workshop: EEN VAASJE MAKEN, met je eigen unieke vorm en decoratie.

Met behulp van de plaattechniek maken we een vaas. Door het vormen van de plaat krijgt de vaas zijn eigen vorm. Deze plaat vormen we tot een cilindervormige koker. Daarna bepaal je zelf welke vorm de vaas gaat krijgen. Rond, ovaal of een andere organische vorm. Pas na het definitief vormgeven van de vaas gaan we de bodem aanbrengen.

Je kunt zelf daarna bepalen of de vaas aan de buitenkant vleugels/handvaten krijgt en hoe je de bovenrand afwerkt.

Na de pauze gaan we door met indruk- en uitsnijtechnieken waarmee we de vaas nog meer persoonlijk maken.

De vazen blijven in het atelier om te drogen en na ongeveer een week volgt de eerste stook. De vazen krijgen een glazuur en daarna volgt de 2de stook.

Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Tijdsduur: ongeveer 2 1/2 uur. Prijs € 65,- inclusief alle materialen, 2 x stoken en glazuren. Koffie/thee met wat lekkers.

 


FRUITTES MET LEKSCHAAL.

Een mooie fruitschaal met onderbord: perfect voor fruit. We maken een set van een fruitschaal met gaatjes en een onderbord. De gemaakte werken zullen in  mijn werkplaats nadien rustig drogen en zullen dan een eerste keer gestookt worden. In de workshop kun je een keuze maken uit een aantal glazuren en na de eerste stook zal ik je werk glazuren en nogmaals stoken. 

Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Tijdsduur: ongeveer 3 uur. Prijs € 80,- inclusief alle materialen, 2 x stoken en glazuren. Koffie/thee met wat lekkers

 

 


DECORATIES VAN PORSELEIN

Wie graag eens wil werken met porselein krijgt hier de kans. We maken schaaltjes, vaasjes of theelichthouders, die je naar eigen smaak kunt decoreren en vormgeven. Er zijn verschillende stempels en materialen om mee te decoreren. Nadat de werkjes zijn gedroogd en een eerste keer gestookt worden ze door mij (indien gewenst) voorzien van een transparant porselein glazuur en een tweede keer gestookt. Het werken met porselein vraagt al wat keramiek vaardigheden. deze workshop is met name geschikt voor mensen die al met klei hebben gewerkt.

Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Prijs € 80,- inclusief alle materialen, 1 x stoken. 2de glazuurstook heeft een meerprijs van € 10.