Welkom in mijn werkplaats.

Ervaar de rust en de energie bij het werken met klei. De beleving van focus en concentratie, die tegelijkertijd pure ontspanning geeft. Mijn werkplaats is een warme plek waar iedereen die iets met klei heeft welkom is om samen te creëren, te leren en te bewonderen.

In mijn werkplaats staat persoonlijke aandacht en begeleiding centraal. Ik ontvang voor de lessen "van klei naar keramiek" minimaal 2 en maximaal 4 personen. Een workshop geeft ik aan 4 tot 8personen en de masterclass is voor maximaal 2 personen. Iedereen die zich wil verdiepen in de mogelijkheden van klei is welkom. Voor de verdieping in de theorie en het opdoen van nieuwe ideeën heb je de toegang tot een groot aantal boeken en tijdschriften. Je kunt gebruik maken van alle gereedschappen, hulpmiddelen en apparaten die je nodig hebt. Mijn  werkplaats is op de eerste etage en enkel via een trap te bereiken. De workshop kan worden  gegeven in een ruimte op de begane grond.

Deze cursus biedt je les in het maken van ‘duimpotjes’, opbouwen met kleiringen, opbouwen met kleiplaten, het werken in een mal en het decoreren van de voorwerpen. 
De cursus keramiek heeft een exclusief karakter vanwege de persoonlijke begeleiding en de kleine groep van maximaal 4 personen. Het gaat om tien wekelijkse cursussen van 3 uur per keer. Kun je een keer niet, dan schuift de les gewoon een week op. 10 lessen blijven na aankoop 12 weken geldig. De cursussen zijn op de woensdagen. 

De ochtend: van 09.30 tot 12.30 uur .

De middag: van 14.00 tot 17.00 uur. 

Zodra er plaats is kun je ‘aanschuiven’. Dus heb je zin, bel 06-30855235 en wie weet, kun je direct beginnen!

Prijs  cursus : € 300,- *

*de cursus start bij aanmelding van minimaal 2 personen.

Klei: 10,- euro per pak. Stoken en glazuren: 3,- euro per kilo droog kleigewicht.

We werken in de workshop met een vooraf besproken thema. Het werken met klei kent een proces van opbouw, drogen, stoken, glazuren en nogmaals stoken. In de workshop van 3 uur bouwt iedereen zijn eigen werkstuk. Na het drogen zal ik zorgen voor de eerste stook, het glazuren en de eindstook. Het eindwerkstuk kan na 2 tot 4 weken worden opgehaald. De workshop wordt gegeven in een ruimte op de begane grond.

De workshop is een mooie gelegenheid om kennis te maken met klei en is ook leuk voor een uitstapje met familie, vrienden of collega's. Nadien heb je tevens een eigen en uniek handgemaakt keramiek.

Wanneer:  Op afspraak van maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 17.00 uur.

Prijs workshop: v.a. € 65,- inclusief klei, glazuur, dubbele ovenstook, koffie of thee met wat lekkers.

*minimaal 4 personen

 

Bij Studio Fico kun je samen met je partner, collega, familie of vriend je eigen werk maken. In minimaal 2 sessies van 3 uur leer je in de studio hoe je met keramiek een object kunt maken. In de studio kun je experimenteren en krijg je onder persoonlijke begeleiding de technieken aangereikt. 

Ervaar hoe het is om met klei te werken en te vertrouwen op je eigen creërende vermogen. Daarnaast leer en ontdek je hoe het is om creatieve oplossingen te ontwikkelen.

Door de persoonlijke aandacht ontstaat vanzelf een enorme focus, verassing en verwondering. Na minimaal 2 sessies ga je naar huis met je eigen creatie. 

Wanneer: Op afspraak van maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 17.00 uur.

Tijdsduur van een masterclass is minimaal 2 sessies van 3 uur. Dit is verder afhankelijk van het werk dat je wilt gaan maken.

Prijs masterclass: v.a. € 135,- voor 2 sessies inclusief klei, glazuur, dubbele ovenstook, koffie en thee.